Официален сайт на републиканския джетски шампионат

КРИСТИЯН КИРОВ ОТНОВО РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН ПО ДЖЕТСКИ!

През уикенда в Приморско се проведе и последното състезание с джетове за този сезон. Дори двуметровите вълни не успяха да попречат на пилотите, да покажат уникалните си умения. Състезателите на СК „Съни Бийч Джетски Рейсинг“, Кристиян Киров и Марио Михалев спечелиха общо пет медала, два златни за Киров и два сребърни за Михалев . Най-малкия състезател на клуба, осем годишния Антон Горещилов също се представи на ниво през този сезон, като записа супер успешни класирания в категорията „Деца“, където той е най-малкия участник.

За втора поредна година Кристиян Киров остана без конкуренция в генералното класиране. И през този сезон, бургазлията показа завидни умения със своя мощен джет  и доказа, че е най-бързият българин във вода. Киров завоюва републиканските титли в категориите „Open” и „Pro”. И в трите етапа от шампионата в Царево, Балчик и Приморско той не остави особени шансове на своите конкуренти.
„Радвам се на републиканската титла, но сега пред мен има много по-голяма цел, успешно представяне на Балканското първенство, което ще бъде на 12 и 13 септември в Слънчев бряг, надявам се да донеса медал за България от този шампионат“, заяви Киров и допълни, че през месец декември ще пътува за Тайланд, където за втора поредна година ще участва на Световното първенство по джетски, като се надява тази година на класиране в топ 5. „Ще бъде много трудно, защото конкуренцията е убийствена, но аз съм амбициозен човек и когато си поставя цел, винаги я постигам“, с усмивка казва Киров.

Другият състезател на клуба Марио Михалев също маркира успешна година, като се нареди на втора позиция в три категории – „Open”, “Pro” и „JetSki”.

Спонсори и партньори

petrol force Обзор Несебър Приморско Балчик Царево