Официален сайт на републиканския джетски шампионат

НОВО!!! Нови категории и правила в състезанията с джетове през 2016

Джетски спорта у нас претърпя голямо развитие и направи крачка напред през последните две три години. От година на година повече участници с по-мощни джетове от цялата страна се втурваха в почивните дни към морето, за да гледат или участват в поредното за сезона състезание.
Натрупаният опит и амбициите на организаторите на тези страхотни ивенти доведоха до създаването на Правилник за провеждане на джетски състезанията през 2016г, с който вече ще трябва да се съобразяват всички организатори и участници ако искат да бъдат част от Националния джетски шампионат на България. Целта на този Правилник е да се уеднаквят практиките при организиране на всяко едно състезания с джетове и да бъдат наложени ясни правила, които да гарантират сигурността и удоволствието от този спорт.Друг интерес факт е, че новият Правилник предвижда и една нова категория, която ще се казва Runabout Novice Stock до 110к.с.. Амбицията на всички организатори на джетски състезания у нас е чрез тази нова категория да направят джетски спорта достъпен за всички в България, с което да го направят по-масов. В нея ще има право да участва всеки, който има желание и няма никакъв опит със състезаването с джет, защото това е категория за Новаци. Мощността на джетовете е ограничена до модели с максимална мощност на двигателите до 110к.с., което означава, че тази категория е и ниско бюджетна и достъпна за всеки, защото употребявани джетове отговарящи на този критерий струват между 3000-6000лв, така че всеки който иска да се докосне до емоцията на джетски спорта ще може да го направи с минимална инвестиция и без срещу него да са изправени състезатели с много опит и мощни машини.
Други категории, които са предвидени за сезон 2016г са:
- Runabout Expert Stock до 180к.с.
- Runabout Pro Open
- Runabout жени
- Runabout деца 110/16 (където 110 е к.с. на джета, а 16 е максималната възраст на участниците)
- Jetski Open
- Jetski деца до 16г
- Endurance (OFF Shore)
За улеснение на всички любители на джетски спорта пълната информация за живота около и в джетски спорта ще бъде публикувана на уебсайта:
www.championship.jetski.bg

Спонсори и партньори

petrol force Кърджали Варна Приморско София Столица на спорта Царево