Официален сайт на републиканския джетски шампионат

Категории

Runabout Novice Stock до 1100куб.см
В тази категория може да участва всеки желаещ /мъж или жена над 16г/, без състезатели класирали се три или повече пъти от първо до трето място в категориите Експерт и Про. Има ограничение на мощността на джетовете, с които се участва до 110к.с. съгласно спецификациите на фирмата производител и няма право на никакви модификации.

Runabout Expert Stock до 180к.с.
В тази категория може да участва всеки желаещ /мъж или жена над 16г/. Ограничението на джетовете е до 180к.с. съгласно спецификациите на фирмата производител. Допустим е оптичен (външен) тунинг – спойлери, седалка, кормило. Не се разрешават никакви модификации по двигателя на джета и системата за задвижване.

Runabout EXPERT STOCK BOX 
В тази категория може да участва всеки желаещ /мъж или жена над 16г/. Ограничението на джетовете  съгласно спецификациите на фирмата производител няма. Допустим е оптичен (външен) тунинг – спойлери, седалка, кормило. Не се разрешават никакви модификации по двигателя на джета и системата за задвижване.

Runabout Pro Open
В тази категория може да участва всеки желаещ /мъж или жена над 16г/. Джетовете са с мощност на двигателя над 180к.с. съгласно спецификациите на фирмата производител. Допустими са модификации до ниво Open class на IJSBA rule book.

Runabout жени
В тази категория могат да участват само жени над 16г. Няма ограничение на мощността на джета и модификациите ако същите не надвишават ниво Open class на IJSBA rule book.

Runabout деца 110
В тази категория могат да участват всички юноши и девойки на възраст до 16г. Има ограничение на мощността на джетовете, с които се участва до 110к.с. съгласно спецификациите на фирмата производител и няма право на никакви модификации.

Jetski Open
Категория само за прави джетове. В тази категория може да участва всеки желаещ /мъж или жена над 16г/. Няма ограничения за вида на джета и модификации.

Jetski деца до 16г
Категория прав джет за юноши и девойки на възраст до 16г.
Endurance (OFF Shore)
В тази категория може да участва всеки желаещ /мъж или жена над 16г/. Няма ограничения за вид джет, мощност и модификации.

Endurance (OFF Shore)
В тази категория може да участва всеки желаещ /мъж или жена над 16г/. Няма ограничения за вид джет, мощност и модификации.

Спонсори и партньори

petrol force Обзор Несебър Приморско Балчик Царево